Ristikkopalkki-01

Posi-palkki on välipohjan kattoristikko


Posi-palkkia on osuvasti kutsuttu välipohjan kattoristikoiksi. Kattoristikoiden edut ovat hyvin rakentajien tiedossa - Suomen pientalojen kattorakenteista yli 90 prosenttia tehdään teollisilla naulalevyristikoilla. Menetelmät kehittyvät ja perinteet muodostuvat.

Posi-palkki on välipohjassa käytettävä kattoristikkoa vastaava elementtirakenne. Se ei ole raaka-aine, kuten perinteisesti välipohjissa käytetty sahatavara, vaan kohteen mittojen ja vaatimusten mukaan suunniteltu valmis rakennekokonaisuus joka on työmaalla valmis asennettavaksi.

Ristikkopalkkeja ei katkota eikä muokata asennuskohteessa. Jokaiselle rakenteelle on oma paikkansa ja mittatarkasti valmistetut palkit liittyvät kantaviin rakenteisiin sekä toisiinsa tarkasti suunnitellulla tavalla.

Suunnittelutoimistossa olemme huomanneet, että ennakoivalla välipohjasuunnittelulla työmaata voidaan tehostaa ottamalla huomioon teknisten asennusten asettamat vaatimukset kuten läpivientivaraukset LVIS kohteisiin (esim. IV-kone, kattokonvektorit, liesituulettimen ylösnostoputki ja lämmön talteenottolaitteet).Kun varaukset huomioidaan etukäteen on tekniikan asennustyö yhtä helppoa kuin valmiiseen pöytään istuminen.

Välipohjatason päälle tulevien asennusten osalta huomioidaan palkkisuunnittelussa WC-istuinten sekä kuviin merkittyjen lattiakaivojen paikat, yläpohjaan nousevat pilarit sekä hormit suojaetäisyyksineen.

Rakennuttajalla voi olla myös omia toiveita tulevaisuutta varten. Olemme huomioineet palkistossa hissivarauksia,  suuria pistekuormia, porealtaita ym.varauksia. Kaikkea ei tarvitse toteuttaa talon rakennusvaiheessa, mutta on hyvä jos tulevaisuuden suunnitelmiin on varauduttu ennakolta. Ennakointi kannattaa aina.